Címlap

Hírolvasó

Csendben alkotni - egyszerű formák Erdőhorvátiban

Építészfórum - 4 óra 12 perc
A hely tiszta harmóniája, csendje tökéletes környezetet teremt az alkotói tevékenységhez egy építész műterem és közösségi ház számára. A Sorosi Zsolt és Kalóczki Éva által tervezett új épületrész karakterét a régin meglévő, megmaradó tetőfedés továbbgondolása adja. A végleges építészeti cél a régi épület hagyományőrző felújítása hagyományos technikával, tiszteletben tartva a korát. 

Közösségi tér a téglafalak között - a soproni zsinagóga revitalizációja

Építészfórum - 6 óra 14 perc
Vass Orsolya diplomamunkájában a soproni zsinagóga és közvetlen környezetének revitalizációjával foglalkozott. Koncepciójában a zsinagóga épülete új funkciót kap: egy közösségi tér lesz, mely előadások, koncertek, vagy alkalmanként kiállítások helyszíne lehet.

Caracalla Design Days az Iparművészeti Múzeumban

Építészfórum - 7 óra 35 perc
Az előző évek sikerein felbuzdulva, idén 2017. október 5-7. között látogatható a Caracalla Design Days rendezvény, amelynek az Iparművészeti Múzeum ad otthont. 

Év háza 2017 díjátadó ünnepség

Építészfórum - 7 óra 53 perc
Az idén tavasszal, a fődíj mellett több különdíj is gazdára talált a Baumit kiemelt támogatásával meghirdetett "Év háza" pályázaton, az eredményhirdetés október 2-án, a MÉSZ székház Kós Károly termében lesz.

Építőtábor MOME módra

Építészfórum - 9 óra 17 perc
“1 falu, több lefulladás, 1 mangalica, 1 szarvas, 1 traktor, sok csalán, 1 patak, 2 part, csak 4 függőágy, 1 tábortűz, 100 dal, 500 liter bor, 2 művészeti egyetem, 1 dinnye, sok mosogatnivaló, 3 féle fa, végtelen sok dugóhúzó”

Nyílt levél a műemlékvédelem felszámolásáról

Építészfórum - 10 óra 40 perc
"A magyar kormány 2017-re megvalósította a nemzettudatunk részét 145 éve képező műemlékvédelem egyetlen szakintézményének felszámolását, és bezárta a gyakorlati valamint a tudományos műemléki munka alapját képező gyűjteményeket (tervtár, fotótár, könyvtár, irattár)." - írja nyílt levelében a Régi Épületek Kutatóinak Egyesülete.

Zene az építészetben - Bartók Béla Zenei Központ

Építészfórum - 11 óra 19 perc
Hegedűs Fanni diplomamunkájának célja egy kortárs módon megfogalmazott alkotás, amely illeszkedik Pécs haladó szellemű építészeti jellegéhez és modern megjelenése mellett a város zeneoktatásában magas szintű feladatokat lásson el, ez által pedig hasznosuljon a városlakók számára.

Dr. Frei Zsolt Széchenyi-díjas fizikus előadása MÉSZben

Építészfórum - 12 óra 34 perc
A MÉSZ által szervezett Csütörtöki Iskola nyitóelőadását, szeptember 28-án Dr. Frei Zsolt Széchenyi-díjas fizikus tartja, a gravitációs hullámokról. 

A japán építészeti hagyományok megőrzése a modern múzeumok építészetében

Építészfórum - 12 óra 48 perc
A Japán Nagykövetség és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen szervezésével, 2017. október 3-án hallhatjuk Yada Toshio építész "A japán építészet hagyományainak megőrzése a gyakorlatban a modern múzeumok építészetében" című előadását. 

Földes László az EKO KUCA belgrádi konferencián és kiállításon

Építészfórum - 13 óra 10 perc
Földes László Ybl-díjas építész tart előadást október 8-án az EKO KUCA építészeti konferencián és kiállításon Belgrádban. A rendezvényen 12 , többségében külföldi építész ad elő a fenntartható építésről. Szegedieknek nincs is messze, alig több mint két óra autóval...

Két fedél alatt - családi ház a budai hegyekben

Építészfórum - 2017, szeptember 20 - 18:18
Földes László és munkatársai a Budai hegyvidék nagy kertes övezetébe terveztek egy családi lakot, a rajzok alapján megépült, öreg tölgyfákkal ölelt kertben álló házban három generáció lakik együtt. Molnár Szilvia írása, Bujnovszky Tamás fotóival illusztrálva. 

Múzeum és üzem egy fedél alatt

Építészfórum - 2017, szeptember 20 - 16:16
Resch Eszter tervezési feladata volt a pécsi Tettye Forrásház műemléki épületének felújítása, új funkcióval való bővítése, valamint közösségi érték teremtése. A forrásház eredeti szerepe a víz gyűjtés, raktározás és a város egy részének ellátása ívóvízzel. A bővítés szerepe kettős, az eredeti funkció múzeum jellegű bemutatása mellett, a forrás jelenlétére épülő szikvíztőltő üzem tervezése a cél. 

Rakpart22 - Friss lendület egy fiatal tervező csapattól

Építészfórum - 2017, szeptember 20 - 15:15
A Rakpart22 az újonnan alakult Olla Architect Studio első munkája. Nem titkolt céljuk, hogy frissességet csempésszenek a győri ingatlanpiacba. A kialakított részletek, a felhasznált anyagok és a friss színek használata mind ezt a célt hivatottak szolgálni.

Galvani híd tervezés stop

Építészfórum - 2017, szeptember 20 - 15:14
Tarlós István főpolgármester felszólította a Galvani hidat és hozzá kapcsolódó útrendszert építtető céget, hogy állítsa le a beruházás előkészítését. A városházi sajtótájékoztatón elhangzott indoklás szerint a tervezett Illatos úti levezetés hátrányosan befolyásolja a fővárosi településszerkezetet és a fejlesztési lehetőségeket.

Szerethető udvart az iskolába!

Építészfórum - 2017, szeptember 20 - 13:13
A tavalyi évhez hasonlóan a gyöngyösi Berze-Nagy János Gimnázium idén is meghívta a MOME Építészeti Intézetének hallgatóit, hogy egy egyhetes tábor keretében közösen gondolják és építsék tovább az iskolaudvaron korábban elkezdett fejlesztéseket. A vezető oktató Vass-Eysen Áron volt.

Nagytáblás szálcement lapok a tetőn

Építészfórum - 2017, szeptember 20 - 13:08
A soproni Szent Orsolya iskola tetején nem is olyan régen még kivételes műszaki megoldásnak számított a tetőfedő anyagként használt EQUITONE burkolat. Az EQUITONE szálcement anyagok az elmúlt években elsősorban a nagyobb vagy kisebb épületek homlokzatán jelentek meg, ám ma már lehetséges, hogy a tetőn folytatódjon a homlokzattal szinkronban lévő nyitott fugás kialakítás, tehát a nagytáblás szálcement lapok a tetőre kerüljenek.

A tér belső kapcsolatai - Papréti Zsinagóga épületének rekonstrukciója

Építészfórum - 2017, szeptember 20 - 11:11
Kurkó Andrea diplomamunkájában az évek óta romos állapotban lévő soproni Papréti Zsinagóga épületének rekonstrukciójára, új funkció betöltésére, ehhez kapcsolódóan szükséges melléképületek tervezésére adott választ. Kialakított a városi tömbön belül egy új átkötést, melyet egy új épületszövet egészít ki, ami a tervében a Soproni Közkönyvtár funkcióját vette fel.

Fiatalok Feketén Fehéren pályázat 2017

Építészfórum - 2017, szeptember 20 - 10:24
A MÉSZ nyilvános pályázatot hirdet fiatal, Magyarországon élő építészeknek és tájépítészeknek. A jelentkezést november 15-ig lehet leadni.

Medgyaszay István emlékkiállítás

Építészfórum - 2017, szeptember 20 - 09:40
Medgyaszay István születésének 140. évfordulója alkalmából kiállítás nyílik szeptember 25-én a MÉSZ Kós Károly termében. A kiállítást Marosi Miklós Széchenyi- és Ybl-díjas építész nyitja meg, Dr. Keserű Katalin művészettörténész ismerteti, az est házigazdája Krizsán András DLA, építész, a MÉSZ elnöke lesz.

Balatonfüred új városkapuja: egy küzdelmes történet minőségi lezárása

Építészfórum - 2017, szeptember 19 - 16:30
Régóta fennálló ideiglenes állapot szűnt meg Balatonfüreden, ahol a korábban esetlegesen elhelyezett buszmegállók végre méltó módon kapcsolódhattak a vasútállomás minden szempontból megújult épületéhez. A Gyarmati Tamás vezette tervezői csapat új, minőségi városkaput teremtett. Bán Dávid írása. 

Frissítve: 2016.03.11

Céghírek

Elköltöztünk!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy székhelyünk címe 2016. március 16-tól megváltozott.

Új címünk: 1095. Boráros tér 6. II/1

MATERV Kft. 
Magasépítési Tervező Korlátolt Felelősségű Társaság
 
Alapítva: 1986. január 1.
Jogelőd: IPARTERV "A" iroda
Cím: 1095 Budapest, Boráros tér 6. II/1.
Postacím: 1450 Budapest, Pf. 154.
Telefon: (36-1) 218 8100


E-mail
 
Minőségbiztosítási rendszer: 

Vezető munkatársak

Maczelka László   ügyvezető igazgató

  építész vezető tervező

  (36-1) 218 8100

E-mail
D. Herbert Diana   ügyvezető

  statikus vezető tervező
    építész tervező
    igazságügyi szakértő
  E-mail
Szabó István   ügyvezető

  statikus vezető tervező
    (36-1) 218 8101
  E-mail

Belépés

Magyar Építész Kamara