Rólunk

 

A MATERV Kft. teljes körű építészeti tervezési, műszaki és mérnöki szolgáltatást, valamint tanácsadást nyújt Megbízóinak.

Elkötelezettek vagyunk arra, hogy: 

  • magas színvonalú tervezési és mérnöki szolgáltatást nyújtsunk az Ügyfelek számára;
  • nagy hangsúlyt fektessünk a rajzok magas színvonalára;
  • ésszerű megoldásokat és a legfejlettebb technológiákat alkalmazzuk mind az épületek, mind a beépített berendezések esetében, a Megrendelő igényei szerint;
  • Szaktanácsadást nyújtsunk;
  • kövessük és menedzseljük a projektek kivitelezését.

A MATERV Kft-nek széleskörű gyakorlata van egy nagyon versenyképes piacon. Részt vettünk már mindenféle projektben, kezdve az ipari épületektől, a lakóházakon át, a kereskedelmi, sport és turisztikai beruházások tervezésétől egészen a területfejlesztésekig (ipari parkok).
Számos esetben minket választottak a nagy nemzetközi társaságok, mikor helyi építészeket és mérnököket kerestek a projektjeikhez, illetve külföldi építészeti vállalkozások, amikor partnert kerestek magyarországi munkáikhoz. 

Úgy gondoljuk, egyik erősségünk a nemzetközi kapcsolatépítés, mivel vannak olyan szakembereink, akik kimagasló idegen (német, angol) nyelvtudással rendelkeznek, egyeseknek külföldi munkatapasztalata is van.
Ez segít megérteni nem csak a partnereink, ügyfeleink beszédét, de gondolkodásmódját is.

A MATERV Kft. egy 100%-ig privát cég, mely a régi és a jelenlegi munkavállalók tulajdonában van.
1986-ban alapítottuk, miután a nagy, bürokratikus, állami tulajdonú társaság, az IPARTERV legversenyképesebb irodája dolgozóinak többsége megszavazta, hogy szembenézve a kihívással, létrehoz egy új, jobban szervezett, független céget.

A MATERV Kft. jelenleg 9 embert foglalkoztat, mindenki diplomás.
A munkatársak között építészek, statikusok vannak, és egy fő titkárnő/ügyintéző.
A cég két független, egy építész és egy szerkezettevező műteremből áll. 

A MATERV Kft. tervezői filozófiája, hogy a mi tevékenységünk egyfajta szolgáltatás.
Figyelünk a fejlesztési alternatívákra, a kutatási eredményekre, és megoldásainkat a funkcionalitásra, a tartósságra és az értékekre alapozzuk. 

Gondolunk a jövőre, ezért flexibilis, változtatható és bővíthető épületeket tervezünk, megpróbáljuk elkerülni az energia pocsékolását, és felelősséget érzünk a környezetért.
Azzal a meggyőződéssel készítjük el tervezési ajánlatainkat, hogy mind a funkcionális, mind a vizuális megjelenést az építészeti teljesítmény egyedivé tegye, így a tulajdonosok, a használók és az egész társadalom büszke lehessen rájuk 

A MATERV Kft. teljes mértékben elkötelezett a számítógépes tervezési technológia mellett. Munkánkat korszerű számítógépek, plotterek, nyomtatók segítik. Kollégáink jártasak a 3D-s tervezésben és a statikai modellezésben, naprakész programokkal, mint Autocad Revit és egyéb AutoDesk szoftverek, 3D Studio VIZ, illetve AxisVM, VBExpress és Steel Express-el dolgoznak.

A számítógépes technológiát eszközként alkalmazzuk munkáink jobb megjelenése érdekében, bár a tervezés kezdeti szakaszában tervezőink jobban szeretik bemutatni elképzeléseiket hagyományos módon, szabadkézi előadással és lemodellezve.